
Ved at deltage i et udvalg hos Dansk Standard får du tidlig viden om kommende standarder, der direkte påvirker kravene til din virksomheds produkter, produktion og processer. Samtidigt er du med til at udvikle fremtidens nationale og internationale standarder.
Vil du i gang med at arbejde med ledelsessystemer? Vi har flere forskellige spændende kurser om blandt andet kvalitetsledelse, miljøledelse, informationssikkerhed og flere andre.
De fleste virksomheder har i dag i større eller mindre grad systematiseret deres ledelse og styring af virksomheden. Mange af dem har taget udgangspunkt i et ledelsessystem.
Der findes ledelsessystemer for alt lige fra miljø- og energiledelse til informationssikkerhed og innovationsledelse. Et ledelsessystem behandler alle de emner, som en ledelse bør forholde sig til, og er med til at skabe systematik i, hvordan ledelsen leder sin virksomhed.
De fleste ledelsessystemer er generiske og kan anvendes i alle brancher. Et af de mest udbredte ledelsessystemer er ISO 9001 for kvalitetsledelse, som anvendes verden over. ISO 9001 giver virksomheder klare definitioner af processer, værdier, løbende overvågning og evaluering.
Med et ledelsessystem får man et bredt anerkendt og grundlæggende styringsværktøj til at styrke virksomhedens processer og resultater. Det er en stor fordel at anvende ledelsessystemer, fordi det giver virksomheder dokumentation for deres kvalitet, deres omgang med miljøet, arbejdsmiljøet, energiforbruget, fødevaresikkerheden og meget mere. Ledelsessystemer tilbyder altså et bevis på, at virksomheden har styr på tingene på baggrund af et certificeret ledelsessystem.
Standardserien for asset management har gennemgået en større revision for at gøre kravene endnu tydeligere og dermed processerne mere effektive. Det gælder i første omgang både hovedstandarderne ISO 55001 og ISO 55000, og der er flere på vej.
Bæredygtighed skal integreres som en del af strategien, hvis det skal skabe reel værdi for forretningen. Og her er standarden for miljøledelse et anerkendt værktøj, som kan hjælpe virksomheder med at skabe struktur på deres arbejde med den grønne...
Den danske betonstand DS 206 er netop udkommet i en ny udgave, efter den har gennemgået en større revidering. Standarden, der nu tillader nu fire former for cementerstatninger, lemper på kravene til minimum cementindhold samt udvider mulighederne...
EU-Kommissionen og CEN-CENELEC er blevet enige om, at hver national standardiseringsorganisation i Europa skal have et virtuelt læserum. Derfor kan alle interesserede nu frit læse de harmoniserede standarder, som EU-dommen vedrører i sag C-588/21 P.